Sobota, 22 września 2018. Imieniny Maury, Milany, Tomasza

Dodatkowe zajęcia w szkole - z pizzą, spaghetti…

2014-09-16 12:00:00 (ost. akt: 2014-09-11 14:00:14)

Podziel się:

Gmina Szelków zaprosiła firmy do złożenia ofert na catering dla młodych uczestników zajęć w ramach realizacji projektu „Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z Gminy Szelków”.

Pisaliśmy już o nim w „Kurierze” kilkakrotnie, odbywa się dzięki unijnemu dofinansowaniu. Oprócz wielu dodatkowych zajęć z wykorzystaniem nowoczesnych metod nauczania, mali beneficjenci mogą liczyć na posiłki.

Musi być personel
Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie gotowych ciepłych lub zimnych posiłków plus owoc/batonik plus sok dla 86 dzieci w wieku 10-13 lat uczestniczących w projekcie. Ma to obowiązywać w okresie 12 września 2014 r. – 15 czerwca 2015 r.
Częstotliwość dostarczania posiłków: od poniedziałku do piątku oraz w co drugą lub trzecią sobotę. Średnio ma być ok. 50 sztuk takich kompletów dziennie, które trzeba będzie przekazać uczniom w trakcie zajęć pozalekcyjnych w godzinach 14-14:20 (w zależności od grupy) w specjalistycznych termosach (pojemnikach) do transportu gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wybrany podmiot zapewni personel, który zabezpieczy sprawne przygotowanie strawy i rozdanie jej uczniom na talerzach i w szklankach udostępnionych przez podstawówkę.

Pizza i gofry
W zamówieniu dokładnie określono, co można podawać uczestnikom projektu. Wśród dań ciepłych znalazły się: porcja pizzy (ok. 150g), naleśniki z serem/ powidłami (1 szt. ok. 150g), kurczak w cieście z ryżem (150g, 3 szt.), pierogi z serem/jagodami (4 szt.), hamburger (1 szt.), placki ziemniaczane z gulaszem (4 szt.), krokiet z pieczarkami (150g), tortilla z mięsem drobiowym (ok. 200 g), spaghetti (ok. 150g), pierogi z mięsem (4 szt.), zapiekanka z serem i pieczarkami (300g), hot dog (160g), pałki kurczaka (110g) + sosy (np. 1000 wysp, czosnkowy, meksykański) oraz tosty z serem i szynką (2 szt.). Natomiast zimne przekąski to: drożdżówka, kanapka z kajzerki z pastą jajeczną z warzywami (1 szt.), gofry z bitą śmietaną i owocami (2 szt.), kanapka z kajzerki z wędliną/serem i warzywami, bułka z budyniem/jabłkiem (1 szt.), babeczki z budyniem lub owocami (3szt.), pączek (1 szt.) czy drożdżówka z serem lub makiem (1 szt.). Do kompletu dochodzą (na zmianę): jabłko (1 szt. ok. 150g), banan (1 szt. ok. 120g), brzoskwinia (1 szt. ok. 130g), nektarynka (1 szt. ok. 130g), pomarańcza ( 1 szt. ok. 300g), mandarynka (2 szt. ok. 200g), pomidor (4 plasterki), ogórek (4 plasterki), sałata (2 liście), wafel w czekoladzie (ok. 50g), baton czekoladowy (ok. 50g) lub pierniki w czekoladzie z nadzieniem lub bez (ok. 50g). Oprócz tego będą napoje: sok owocowy, napój owocowy, kompot owocowy, kakao, herbata lub jogurt owocowy.
Zainteresowane firmy mają na składanie ofert czas do dzisiaj.

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB